Proiectul VirtCom
     "VirtCom - celula de baza a societatii informationale bazate pe cunoastere" este un proiect finantat de catre Ministerul Educatiei si Cercetarii in cadrul Programului de Cercetare-Dezvoltare INFOSOC, avind ca obiectiv conceptia, realizarea si implementarea conceptului de comunitate virtuala in Romania.
     Obiectivul principal al proiectului il reprezinta redefinirea si simplificarea relatiilor dintre cetateni si institutiile publice.
     Pentru implementarea proiectului a fost selectat ca oras-pilot Municipiul Giurgiu iar Primaria Municipiului Giurgiu este principalul partener si colaborator.
     Dezvoltarea rapida a tehnologiei informatiei si comunicatiei face posibila existenta Comunitatilor Virtuale, care au capacitatea sa determine decisiv comportarea indivizilor si societatii atit ca intreg cit si in principalele aspecte.
Sistemul VirtCom, in stadiu de sistem - pilot, poate fi vizitat la adresa: http:// virtcom.ipa.ro/gr

     Termenul de "Societate Informationala" infatiseaza viziunea unei norme morale si sociale bazata pe un transfer interactiv de date, furnizind un model de societate deschisa, guvernata de principiul cunoasterii bazate pe dezvoltare si acces egal la informatii.
     Alt concept utilizat pe scara larga este cel de oras virtual care se defineste ca suma tehnologiilor avansate, metodologiilor de planificare urbana si a functiilor manageriale.
     Comunitatea virtuala apartinind unei entitati teritorial administrative este caracterizata prin elemente distinctive:
Pana in momentul actual, In cadrul proiectului au fost parcursi urmatorii pasi: Pasii viitori in desfasurarea proiectului presupun:

S.C.IPA S.A.
BUCURESTI, 712951,
Sector 1, Bd. Mircea Eliade 18,
Tel : +4021 230 7616, Fax : +4021 230 7063,
http://www.ipa.ro
E-mail:udrescuf@ipa.ro
Marketing- Tel / Fax : + 4021 230 1879