PROMED

 Platforma multifunctionala destinata optimizarii metodelor de diagnostic si decizie in  serviciile medicale

Home     despre Proiect            Resurse                Parteneri            Contact         Link PROMED

 

     

Descrierea proiectului
 

 

 

 

 

 

Graficul de desfasurare
 

 

 

 


Evenimente si intilniri

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

      Proiectul este parte a CEEX 2005 si se  desfasoara  pe perioada 2005 -   2008.
 
Proiectul are ca obiectiv principal realizarea unei Platforme multifunctionale pentru optimizarea metodelor de diagnostic si decizie in serviciile medicale prin utilizarea tehnologiilor cu cost redus bazate pe tranzactiile WEB , pe retelele de comunicare avansate si pe metodologii moderne de proiectare.                                                           Elementul de noutate al proiectului constă în utilizarea fişelor medicale electronice salvate într-un depozit de date central şi accesibil tuturor. Scopul platformei multifunctionale  este de a furniza informaţii clinice garantate şi de a proteja toate datele consistente pentru un control de inalta calitate al informaţiei. Datele înregistrate în sistem vor fi confidenţiale şi protejate împotriva accesărilor neautorizate şi a oricaror interventii la securitatea si integritatea datelor.

 Proiectarea platformei s-a  realizat utilizând tehnologiile Web, care  reprezinta solutia cea mai eficienta avand costurile cele mai reduse. Platforma PROMED  reprezinta punctul de acces Internet în sistemul informatic de furnizare de servicii de sănătate asigurand servicii variate: de autentificare, autorizare, audit, managementul, raportare  catre  autoritati,etc. Conectarea la datele din sistem se  face prin intermediul retelei Internet, o retea accesibila tuturor factorilor care intervin in desfasurarea actului medical: pacienti, personalul medical, institutii de sanatate, autoritati publice.                 Platforma multifunctională PROMED isi propune sa integreze entitatile implicate in procesul ingrijirii pacientilor influentand benefic calitatea sistemului de ocrotire a sanatii. Elementul central al proiectului  a constat in proiectarea unui  modul de furnizare a serviciilor medicale catre pacienti prin alocarea si crearea fiecarui pacient care intra in legatura cu sistemul informatic a fisei medicale electronice personale salvata intr-un depozit de date central. In acest fel pacientul poate  avea la dispozitie posibilitatea de a-si accesa  propria FISA  MEDICALA  ELECTRONICE , de a o imprima , de a o arata medicului   numai daca el,  pacientul doreste acest lucru. Medicul  va putea  sa-si vizulizeze  fiselor medicale electronice ale pacienţilor pe care  i-a  avut sub observatie, cu diagnosticul  pe care l-a dat si perioada in care l-a tratat . Platforma informationala PROMED va asigura :    managementul fişelor medicale electronice ale pacienţilor;  rapoarte privind entităţile participante din sistemul de îngrijire al sănătăţii;  servicii destinate statisticii şi cercetării (rapoarte statistice privind rata îmbolnăvirilor);    pentru situaţii de urgenţă sistemul va fi capabil să transmită informaţii vitale despre pacient prin canalele de comunicaţii mobile;    un forum rezervat personalului medical pentru schimbul de informaţii medicale ;o componentă de Help care va asista utilizatorii în exploatarea sistemului informatic.

 Platforma PROMED este  accesata  din  luna martie 2007 de medicii din Clinica 1 din Spitalul de Obstetrica si Ginecologie „Cuza Voda” Iasi iar din luna septembrie de medicii din Clinica de Chirurgie din Spitalul Sf Spiridon –Iasi .Incepand cu luna decembrie 2007 platforma Multifunctionala poate fi folosita si de catva medicii de familie si medicii specialisti din Ambulatorii .  Proiectul este finantat de catre Guvernul Romaniei prin proiectele de cercetare si de societatile private membre ale consortiului printr-o cota de cofinantare.