Telefon: (+40)21 3161616
Time in Romania:

IPA-SA acoperă toată gama de activităţi şi servicii legate de realizarea sistemelor de securitate:

  • consultanță si proiectare ;
  • livrare aparate şi echipamente ;
  • instalare, punere în funcțiune, testare ;
  • școlarizare personal de exploatare ;
  • servicii de întreținere ș reparație inclusiv sisteme instalate de alte firme;
  • intervenții la cerere.

Societatea noastră are experiență de peste 30 de ani în realizarea sistemelor şi instalațiilor complexe specifice protecţiei bunurilor şi persoanelor.

Aparatele şi echipamentele oferite de IPA-SA sunt fabricate de firme cu un bun renume şi îndeplinesc cerințele standardelor şi normelor europene în domeniu.

Dispunem de o echipă de specialiști capabilă să ofere soluții adaptate nevoilor clienților.

Referinte 1992-2016:

Sisteme de securitate si cablare structurata la peste 100 de sedii BCR, peste 40 de sedii CEC Bank SA, 4 sedii judeţene ale Ministerului Finanţelor Publice (DGRFPJ Satu Mare, DGRFP Braşov, DGRFP Botoşani şi DGRFP Târgu Mureş), halele SC Prodal 94, Expo Market Doraly, Straero, RSI, ARPECHIM Piteşti, CHE Movileni, CHE Robești, CHE Racoviță, birouri, hoteluri, etc.

Instalații clădiri de birouri, hoteluri, etc.

  • Sistem de avertizare incendiu, acces controlat pentru clădiri de birouri (IPA-SA , Straero, RSI)
  • Sistem electronic de securitate (antiefracţie, antiincendiu, control acces) la sediul firmei Omnilogic
  • Sistem de supraveghere video la căminul studenţesc “Gaudeamus” al Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi
  • Instalaţii de curenţi slabi (incendiu, acces+videointerfonie, TVCI) pentru imobilul din str. Mendeleev 41
  • Instalaţii de curenţi slabi (incendiu, acces, efracție, TVCI) pentru imobilul din str. Expoziției 101

Unități financiar-bancare

  • Instalaţii de securitate (antiefracţie, antiincendiu, control acces, interfonie şi videointerfonie, TVCI) la peste 100 de sedii BCR
  • Sistem de securitate (supraveghere TVCI, antiefracţie, antiincendiu si control acces) la peste 40 de sedii CEC Bank SA
  • Sistem electronic de securitate (antiefracţie, antiincendiu, control acces, interfonie, TVCI) si sistem cablare structurata la 4 sedii judeţene ale Ministerului Finanţelor Publice (DGRFPJ Satu Mare, DGRFP Braşov, DGRFP Botoşani şi DGRFP Târgu Mureş)

Centre comerciale, depozite, hale, etc.

  • Sistem electronic de detectare si alarmare in caz de incendiu la halele SC Prodal 94Sistem detecţie incendiu, sistem de supraveghere cu televiziune in circuit închis, sistem detecţie efracţie în pavilioane din complexul Expo Market Doraly
  • Sistem de asigurare a securităţii şi instalaţie de detectare incendiu la CHE Movileni, CHE Robești, CHE Racoviță
  • Modernizare sistem avertizare incendiu ARPECHIM Piteşti constând în:

– 12 centrale de incendiu adresabile (2/8 bucle) si doua repetoare; – Conectare in reţea pe fibra optica 12km; – Două terminale de dispecerizare

Un sistem integrat de securitate reprezintă o soluție ideală pentru locațiile unde este necesar un control centralizat al sistemelor de securitate.

El oferă posibilitatea de a controla și monitoriza mai multe sisteme:- detecție și alarmare la efracție; – supraveghere video TVCI; – control acces; – detecție și semnalizare la incendiu; – sistem de protecție perimetrală

In cadrul unei platforme grafice unitare, unde fiecare punct de acces, detector, sau cameră de supraveghere sunt reprezentate intuitiv prin simboluri grafice plasate pe hărți ale spațiului monitorizat. Astfel personalul de intervenție poate identifica rapid și cu precizie locul unde s-a produs un eveniment

 

Rolul unui sistem antiefracţie este de a detecta şi semnaliza orice tentativă de pătrundere frauduloasă în spaţiul protejat si de a asigura securitatea persoanelor care lucrează cu valori.

IPA oferă soluții personalizate in funcție de caracteristicile obiectivului si de cerințele beneficiarului.

Un sistem de avertizare efracție poate fi configurat cu ajutorul următoarelor tipuri de echipamente :

1. Unitatea centrala de control: convenționala sau adresabila, cu fir sau wireless, cu sau fara transmisie GSM;

2. Dispozitive de armare/dezarmare a sistemului: tastaturi cu butoane sau Touch Screen, telecomenzi;

3. Detectoare automate:

– de mișcare (in infraroșu, cu microunde, cu dubla tehnologie, antimasking) ; – de geam spart, de vibrații, de soc ; – contacte magnetice ; – bariere in infraroșu sau/si cu microunde ;

4. Dispozitive pentru semnalare agresiune: buton de panica radio sau cu fir, pedala acționata cu piciorul;

5. Dispozitive de alarmare locala si/sau la distanta: – sirene interne sau externe, cu sau fără semnalizare optica; – apelatoare telefonice; – comunicatoare cu dispeceratul de intervenție.

Un sistem de detecție tentativa efracție perimetrala este bazat pe senzori de detecție a vibrațiilor montați pe garduri flexibile (plasă oţel, sârmă bordurată) si are rolul de a detecta intrușii ce taie, se cațără sau ridica plasa unui gard sau pe senzori ce pot fi instalați in interiorul unui zid si vor detecta încercările de găurire, lovire sau dărâmare a zidului.

Sistemele de protecție perimetrala sunt destinate protecției unor perimetre de dimensiuni mari: (unități comerciale, industriale, unități militare, penitenciare, aeroporturi, zone rezidențiale) ce sunt deservite de personal de pază care poate interveni la nevoie în zona de efracţie.

Cea mai noua generație de senzori localizează locul intruziunii cu o precizie de 2 – 3 m.

Soluția aleasa trebuie sa tina cont de valoarea si importanta bunurilor protejate, de pericolele ce decurg in urma unui acces neautorizat in aceste zone, dar si de bugetul disponibil si posibilitățile de extindere ulterioara a sistemului.

Pentru perimetrele de mici dimensiuni se utilizează barierele in infraroșu sau cu microunde (menționate la sistemele de detecție si alarmare la efracție).

Scopul unui sistem de televiziune în circuit închis TVCI este prevenirea infracțiunilor, atât in spatiile publice precum bănci, magazine, parcări auto, spitale, scoli, mijloace de transport, cat si in spatiile particulare (imobile, vile, apartamente), dar si supravegherea unor procese industriale. In ziua de astăzi camerele pot fi vizualizate nu numai local, ci si de la distanta prin internet sau pe telefonul mobil conferind un sentiment de siguranța.

Camerele video pentru sistemele de supraveghere sunt de o mare diversitate: fixe, mobile, mobile liniare (tub-camera, rail-video-system) – alegerea lor trebuind făcuta cu atenție, astfel incat sa-si atingă scopul propus. De exemplu: o camera mobila iți permite sa vezi imagini ale unui arii mai largi, dar numai daca este si un operator care sa controleze camera in caz de eveniment. Altfel o camera fixa cu rezoluție normala si poziționata corect poate oferi rezultate mai bune, decât una mobila.

In funcție de tehnologia utilizata exista camerele analogice si camere IP. Camerele analogice au rezoluții limitate. Momentan camerele analogice cele mai performante asigura maxim 1000 linii TV color, cu redarea imaginii in timp real (mișcarea apare cursiv). Camere IP au rezoluții spectaculoase fata de cele clasice, dar necesita spatii de stocare mai mari și au costuri mai ridicate.

In aceasta varietate de echipamente existente astăzi pe piața, IPA-SA va oferta soluții profesionale in concordanță cu obiectivul supravegheat video.

Sistemele de control acces au rolul de a restricționa accesul persoanelor în diverse spaţii, la momente diferite de timp, contribuind în acest fel la mărirea gradului de securitate. Ele permit obţinerea de rapoarte privind prezenţa, circulaţia si răspândirea persoanelor în zonele de securitate ale obiectivului. Funcționarea sistemului de control acces poate fi monitorizata local sau in rețea.

Un sistem de control acces poate funcționa cu: cartele de proximitate, cartele magnetice, cu cod de bare sau tastaturi cu cod de acces. Sistemul se completează cu elemente de limitare fizica a accesului: încuietori electromagnetice, turnicheti, porți acționate electric, bariere auto, etc.

 

 

Cu ajutorul unui sistem de interfonie aflați cine va vizitează si puteți comunica cu persoana respectiva, iar prin intermediul unui sistem de videointerfonie aveți in plus posibilitatea de a vedea cine va apelează.

Sistemele de interfonie si videointerfonie se compun din:

• Postul de exterior ce se instalează in imediata apropiere a ușii principale de acces spre imobil si permite comunicarea audio -video cu persoana ce solicita accesul. Posturile de exterior pot fi de tip îngropat sau aplicat, prevăzute cu unul sau mai multe butoane de acces. • Postul de interior care asigura comunicarea cu persoana din exteriorul clădirii si este prevăzut cu buton de acționare a yalei electromagnetice pentru deschiderea ușii de acces. Poate fi cu fixare pe perete sau birou. • Yala electromagnetica – Se instalează la usa de acces pentru acționarea deschiderii acesteia de la postul de interior. Poate fi de tip îngropat sau aplicat.

Rolul sistemului anti-incendiu este de a detecta automat şi de a semnaliza începuturile unui eventual incendiu. Totodată o persoană care a observat un început de incendiu poate declanșa voluntar alarma de incendiu.

Sistemul anti-incendiu poate fi interconectat cu sistemul de sonorizare, cu subsistemul de stingere, cu sistemul de evacuare a fumului şi gazelor toxice, cu sistemul de control acces, asigurându-se in acest fel o protecție optima a oamenilor si bunurilor materiale.

Sistemul anti-incendiu va fi configurat în funcție de necesitățile clientului si poate sa cuprindă :

  • Centrala convenționala sau centrala adresabila de incendiu.
  • Repetoare pentru retransmisia semnalizărilor centralei in diverse puncte de paza.
  • Butoane de avertizare manuala la incendiu
  • Detectoare de fum optice
  • Detectoare de fum tip bariera in infraroșu
  • Detectoare de fum cu spot reflexiv in infraroșu
  • Detectoare de fum prin aspirație
  • Detectoare de temperatura
  • Detectoare de flacăra
  • Sirene si indicatoare optice de semnalizare